Szent Cirill – Szent Metód Ünnepség, Zalavár, 2016.06.18.

Kedves Zalaváriak, Kedves Látogató!

Az idei évben is Zalavár adott otthont a Szent Cirill és Szent Metód tiszteletére rendezett ünnepségnek. Örömmel töltött el és megtisztelő volt számomra, hogy Zalaváron köszönthettük dr. Simicskó István Urat, Magyarország honvédelmi miniszterét, aki jelenlétével megtisztelte ünnepségünket.

A rendezvényen – melyen felavatásra került a szlovák nyelvű tájékoztató emléktábla is – részt vett Rastislav Káčer Szlovákia magyarországi nagykövete, Igor Furdik békéscsabai főkonzul, Horti Andrásné a Fővárosi Szlovák Önkormányzat elnöke, Czigány Sándor Alsópáhok és Vincze Tibor Zalaapáti polgármestere; Frantisek Rabek püspök, Szlovákia Katonai Ordináriusa, Bíró László püspök, Magyarország Katonai Ordináriusa: ők a megemlékezés után szentmisét mutattak be.

A köszöntő beszédek után, a megemlékezések koszorúi kerültek elhelyezésre. A rendezvény keretében a Magyar Honvédség Légierő Zenekara (Veszprém), a szlovák Ozvena Kórus és a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Klub adott színvonalas műsort.

Zalavárt mindig is vendégszerető emberek lakták. Vendégszeretetünket, településünk egyházi és világi jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a szervezők immár 6. alkalommal választották megemlékezésük helyszínéül, mely nem kis büszkeséggel tölt el bennünket. Településünk lakói nevében a jelenlevőket biztosítottam arról: várunk mindenkit 2017-ben is, hisz Zalavár visszavár.

Hozzászólások

Your email address will not be published.

*