Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found
  • slide-001.jpg
  • slide-01.jpg
  • slide-02.jpg
  • slide-03.jpg
Ünnepi megemlékezés és emlékmű avatás, 2020.06.04.

Ünnepi megemlékezés és emlékmű avatás, 2020.06.04.

Zalavár Község Önkormányzata méltó megemlékezést tartott 2020. június 04-én a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából a Művelődési Ház kertjében. A megemlékezésen új emlékművet avattak fel, melyet Kelemen István plébános áldott meg.

Lucz József polgármester ünnepi beszédében hangzott el:

"Megemlékezésünk, együttérzésünk, fájdalmunk jeléül emlékművet állíttattunk, amelyben minden zalavári, minden magyar lelke benne van, idős és fiatal, nő és férfi, kivétel nélkül mindenki. Ez az emlékmű jelképezze, hogy a zalavári lakosok megőrizték szívükben az egykor volt Nagy-Magyarországot, jelképezze a magyar határokon kívül élő magyarok elvesztésének fájdalmát, ugyanakkor összetartozásunk erejét és jelképezze azt, hogy az 5 millió magyart igenis hallja meg a nagyvilág."

A rendezvényen közel száz zalavári lakos, a szomszédos települések polgármesterei és helyi képviselők vettek részt. A megemlékezésen általános iskolás zalavári gyermekek szavaltak verseket, Gellénné Kiss Viktória pedig a 1920. június 04-én történő eseményeket ismertette. Általános iskolás lányok Gerecs Mária vezetésével a Magyar vagyok című számmal, Szalai Balázs pedig a Nélküled című dallal tette felemelővé a rendezvény pillanatait. A műsor legmeghatóbb pillanata volt, amikor a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Csoport Estharang című éneke közben a zalavári templom harangjai is felcsendültek. Ezután következett - az országos programhoz csatlakozva - az Összetartozásunk Tüzének meggyújtása, mely alatt együtt énekelte a közönség a Székelyhimnuszt. A műsor végén, pedig a megemlékezni kívánó lakosok gyertyákat és mécseseket gyújtottak, hogy saját lángjuk is az összetartozásunkat jelképezze.

 

A fotók megtekintéséhez kattintson az alábbi képre!

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.