Sikeres pályázatok viszik előre Zalavár életét

110
0

Két nyertes pályázatnak köszönhetően fejlesztésekkel kezdhette az idei évet Zalavár önkormányzata.

Az üzemi konyhát új kazánnal tudták ellátni, a támogatás további részének felhasználásával az épület rekonstrukciójára kerül sor a nyáron, a nyílászárók cseréjével. Infrastrukturális fejlesztést célzón pedig két kilométeres hosszban járdafelújítási célra nyertek pénzt.

Horváth Ildikó polgármester érdeklődésünkre elmondta továbbá, hogy 4 pályázatuk még elbírálás folyamatában van, amiket több különböző témakörben nyújtottak be. Ezekben egyebek közt szerepel a közművelődési körülmények javítását célzóan technikai eszközök beszerzése, a művelődési ház teraszának felújítása. Komplett fejlesztési támogatási kérelem benyújtásának előkészítése is folyamatban van, mely már a 2019. évi millenniumi emlékév megrendezését, s azzal összefüggésben a Várszigetet is érinti.

– Meg kell említenem itt, hogy a régészeti feltárások előtt még mindig vannak akadályok, de mindent megteszünk, hogy az 1000 éves apátság nagy része még az idén feltárásra kerüljön – fűzte a millenniumi rendezvénnyel kapcsolatos előkészítési feladatokhoz a polgármester. – Ez az ügy nagyon fontos számunkra, hiszen a jövő évben méltón szeretnénk megemlékezni a bencés múltunkról.

Horváth Ildikó az aktualitások közt említette még, hogy az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét eseményeihez hagyományaik szerint idén is csatlakoztak, a Mályvavirág programmal indítva az évet.

Az egyéb májusi rendezvények közt 27-én kerül sor a községi Gyermeknapra. Ugyancsak májusban Szent Cirill és Szent Metód ünnepségek következnek, erre a „koronát” június 16-án a magyar és szlovák Tábori Püspökség által a Várszigeten sorra kerülő program teszi majd fel, misével egybekötött megemlékezéssel zárva a sorozatot.  

Cikk forrása: https://inforegio.hu/hirek/sikeres-palyazatok-viszik-elore-zalavar-eletet-