Falunaptól falukarácsonyig Zalaváron

83
0

Bővelkedik az őszi szórakoztató programokban Zalavár.

Horváth Ildikó, a település polgármestere a rendezvényeken jellemző hangulat feletti örömmel pillantott vissza az eseményekre, s szólt már a falukarácsonyra való készülődésről is.- A hagyományos szeptemberi falunapunkra színvonalas, helyi és vidéki fellépőkkel tarkított, pörgő műsorral vártuk a településünk lakóit, s más vendégeket – említette Horváth Ildikó, hozzátéve, hogy a gasztronómiai programot illetően újrázták a sikeres tavalyi újítást: – A Kondér Tündér főzőversenyünk „témája” a gombóc, illetve gombóc jellegű ételek elkészítése lett. Szárnyalt is a szakácsfantázia. Elmondhatom, hogy nem volt könnyű dolga a zsűrinek, idén is kitettek magukért a főzőcsapatok.

Októberben pedig az derült ki, hogy a zalaváriak nemcsak a főzésben, hanem a sütésben is otthon vannak, de még idegenben is.- Meghívásnak eleget téve szerepelt a településünk képviselete Balatonmagyaródon, a III. Sütifesztiválon. És az eredmény? Torta kategóriában első, édes kategóriában a második dobogós helyezést hozták haza amatőr cukrászaink – mondta elismerőn a polgármester, majd pedig arról is szólt, hogy újítottak a helyi búcsúünnep kísérő rendezvényein, a szórakoztató programok keretében most először tartották meg az Aranytorkúak Találkozóját. – Fergeteges előadásaikkal bizonyították a fellépők, hogy kijár nekik az aranytorkú cím. Egy igazán jó hangulatú délutánt szereztek nekünk, s a sikert learatva saját maguknak is. Hálásak vagyunk mind a 17 fellépő csapatnak, hogy elfogadták a meghívásunkat, megtiszteltek minket a jelenlétükkel, a szereplésükkel. Búcsúünnepünk azzal is kibővült, hogy a hagyományos forgatag mellett megnyílt a Kézművesek Utcája.

Községünkben ugyancsak elhagyhatatlan hagyomány, hogy évente egy alkalommal összejövetel keretében kifejezzük hálánkat, tiszteletünket azok iránt, akik köztünk töltik a nyugdíjas éveiket. Köszöntöttük a házassági évfordulósokat, községünk legidősebb lakóját, aki idén töltötte be 96. életévét. Példaadóik ők a mi életünknek: hogyan kell őszintén szeretni, megnyitni a szívet, szeretetet adni. A falufejlesztés mellett fontos célunk a közösségépítés.

Szent Vendel terünkre őszi hangulatot varázsoltak községükért tenni akaró lelkes lakóink. Legutóbb az óvodások Márton-napi fáklyás felvonulása világította meg a település kulturális közösségi életét. A polgármester beszélt még a hétköznapok munkájáról is: folyamatban van az orvosi rendelő-könyvtár-óvoda többfunkciós fejlesztési pályázata, a tavaszra húzódik át a tervezett járdafelújítás, kivitelező hiánya miatt. Az iskolások pedig készülnek a hagyományos adventi vásárra, s a téli ünnepek sorában természetesen az idén is lesz falukarácsony.  

Cikk forrása: https://inforegio.hu/hirek/falunaptol-falukaracsonyig-zalavaron-