Könyvek illatával is ünnepelhet Zalavár

12
0

Karácsonyi ajándékul kapta megújulását Zalavár könyvtára.

Az intézmény 1,4 millió forint költséggel lett fejlesztve, az olvasóközönség november 20-án vehette birtokba az otthonossá varázsolt helyet. – Egy nagyon kellemes környezet lett kialakítva, amit a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak és a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárnak köszönhetünk – mondta Horváth Ildikó polgármester. – A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működése keretében juthattunk ehhez a lehetőséghez. Új polcokat, számítógépes asztalokat, szőnyegeket kaptak, továbbá egy gyereksarok kialakításához szükséges berendezésekhez is jutottak. – Igen barátságos, családias légkör várja a látogatókat – mutatott körül Horváth Ildikó. – Bízunk abban, hogy ez tovább emeli a látogatottságot, hozzájárul az olvasás öröméhez, a válogatáshoz. Mindamellett, hogy a mai modern időkben, az internet világában, már mindent el lehet érni a világhálón, azt az igazi élményt, amit egy könyv kinyitása, illata adhat, csak a kötetek kézbevételével élhetjük át.

Remélhető, hogy a könyvtári rendezvények iránt is növekszik az érdeklődés a megújult körülmények közt. Hiszen a kölcsönzésen túl számos más kínálatot is nyújt az intézmény. Köztük december 15-én a keszthelyi Re-Folk zenekar ad koncertet ott. Advent első szombatján az iskolai szülői szervezet jótékonysági vásárt tartott, ennek zárásaként közös adventi gyertyagyújtásra került sor. Lappföldről érkezett üzenetnek megfelelően várták a Mikulást, aki felkereste a kicsiket, nagyokat, s mivel mindenki jó volt, virgácsot nem hozott puttonyában.

– December 21-én a hagyományos falukarácsonyi program ad alkalmat közös ünneplésre. Az óvodával, iskolával, hagyományőrző csoportunkkal és helyi tehetségeinkkel újra egy meghitt estét tölthetünk együtt. Lelkes lakóinknak köszönhetően, a templomunkban az elmúlt évekhez hasonlóan ismét párját ritkító látványt nyújt a betlehem, ami sok látogatót is vonz községünkbe.

Ugyancsak lakosaink összefogásával a Szent Vendel terünkön az évszaknak megfelelő, új kompozíció díszíti településünket – foglalta össze a karácsonyváró eseményeket a falu polgármestere.  

Cikk forrása: https://inforegio.hu/hirek/konyvek-illataval-is-unnepelhet-zalavar