Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found
  • slide-001.jpg
  • slide-01.jpg
  • slide-02.jpg
  • slide-03.jpg

ZALAVÁRI ÓVODA

 

8392 Zalavár, Dózsa György u. 61.

Telefon: 83/354-018

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Óvodavezető: Závec Károlyné

Óvodapedagógus: Szita Éva

Dajka: Horváthné Wirt Veronika, Bősze Éva

 

„Nekünk minden gyermek fontos”

 

A „Mi óvodánk” a Zalavári Óvoda sajátos arculatát meghatározza a meleg, családias, biztonságérzetet árasztó, szeretetteljes légkör, a családi nevelésre és kölcsönös bizalomra épülő óvodai nevelés.

A családias légkört, a nyugodt tempójú ismeretszerzést, a képességfejlesztést, gyermekeink kiegyensúlyozott életét rugalmas napirenddel biztosítjuk.

Kiemelt figyelmet fordítunk a játék mellett a külső világ tevékeny megismerésére, megismertetésére, a környezetvédelemre, a sokrétű tapasztalatszereztetésre, az egészséges életmód szokásainak megalapozására. Azon dolgozunk, hogy gyermekeik számára természetessé váljék az egészséges életvitel, a természet szeretete, védelme, a környezettudatos magatartás. Az udvar, a fűszer-, a zöldséges-, és virágoskert gondozásában óvodásaink is tevékenyen részt vesznek.

Az Agrárminisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkárának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkárának döntése értelmében, a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenységünk, nevelőmunkánk elismeréseként elnyertük az „Örökös Zöld Óvoda” címet.

A játék a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége, az óvodai nevelésünk leghatékonyabb eszköze. A tanulás játékba integrált, a gyermekek érdeklődésére, kíváncsiságára építve biztosítunk változatos tevékenységet.

Óvodánkban kompetencia alapú óvodai nevelés folyik, amelynek során különösen nagy figyelmet kap a képességfejlesztés. A gyermeki esélyegyenlőség megteremtése, az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése érdekében fontosnak tartjuk óvodásaink egyéni és csoportos fejlesztését. Munkánkat heti rendszerességgel logopédus-gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus segíti.

Az anyanyelvi nevelés áthatja az óvodánk egész napi életét. Szerves része nevelő-fejlesztő munkánknak. Beépül mindennapjainkba, valamennyi tevékenységi forma keretében megvalósul. Mindennapjainkat igyekszünk változatos élmények biztosításával megszervezni. A hétköznapokat óvodai hagyományaink, ünnepeink élmény-gazdag megszervezése teszik színesebbé, melyek során gyermekeinket megismertetjük néphagyományaink szépségeivel. Változatos módon szervezzük a gyermeki élet hagyományos ünnepeit, köszöntjük a gyermekeket születésnapjukon, méltóképpen megemlékezünk nemzeti ünnepeinkről.

„Boldog óvoda” címmel is rendelkezünk. Ennek megfelelően havonta tartunk óvodásaink számára más-más témában „boldogságórákat”.

Sokat kirándulunk a Kis-Balatonhoz, a Kányavári-szigetre, rövidebb-hosszabb sétákat teszünk a községben, szívesen játszunk, sportolunk a sportpályán.

Bábszínházba, gyermekszínházba, múzeumba, könyvtárba is ellátogatunk, illetve gyermekszínházi előadásokat szervezünk óvodánkban. Felejthetetlen élményt nyújtottak a hosszabb, autóbuszos kirándulások, melyekre szinte mindig elkísértek bennünket a szülők, családok is.

Az általános iskola tanulóival közös programokat szervezünk, igény szerint szerepelnek óvodásaink a községi közös ünnepeken, rendezvényeken.

Óvodánk személyi és tárgyi feltételei biztosítják a feladatok elvégzését.

Dolgozói közösségünk fogékony, nyitott, innovatív, több éve együtt dolgozó, vidám, kiegyensúlyozott, megbízható közösség. A nevelő-fejlesztő munkát jól képzett, jól felkészült óvodapedagógusok végzik, akik rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken és természetes igényük, hogy ismereteiket, tudásukat folyamatos önképzéssel is bővítsék. Munkájukat aktív, szakképzett dajkák segítik.

Nyitottak vagyunk a szülők felé a hagyományos és rendszeres kapcsolattartáson túl a Szülői Szervezet működtetésével. Célunk, hogy minden szülővel elfogadtassuk nevelési értékeinket: szeretet, biztonság, egyéni bánásmód, tolerancia, erkölcsi normák. A szülők betekinthetnek mindennapi életükbe is. Szülői értekezleteken, fogadóórákon, nyílt napokon, ünnepélyek alkalmával tájékoztatjuk a szülőket óvodai munkánkról és a gyermekek fejlettségi szintjéről. 

A szükséges eszközök, felszerelések biztosítottak. A csoportszoba és a tornaszoba berendezési tárgyai, felszereltsége korszerű, sokféle fejlesztési eszközeink magas szinten teszik lehetővé a gyermekek fejlesztését, nevelését.

2020-ban három sikeres pályázat eredményeképpen, a Magyar Falu Program, valamint az épület energetikai pályázat keretében megújul óvodánk udvara és az épület kívül-belül.

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.